Meteen naar de inhoud

Team Be Tough

Het verhaal van Be Tough

Stichting Be Tough is ontstaan door een passie voor uitdagingen. Wij organiseren unieke en grensverleggende sportevenementen die de deelnemers nooit meer zullen vergeten. Onze deelnemers zijn onze helden! Want door hun deelname helpen zij organisatie die onze steun goed kunnen gebruiken!

Tijdens elk uniek evenement wordt een zo groot mogelijk geldbedrag opgehaald en gedoneerd aan een goed doel. Dit wordt onder andere mogelijk gemaakt door de vele sponsors, de enthousiaste deelnemers en natuurlijk het team ‘Be Tough’!

Door evenementen als deze te organiseren, willen we een stukje bewustzijn creëren en het verschil maken dat je door het aan gaan van een sportieve uitdaging iets voor een ander kant betekenen.

Door deel te nemen aan één van onze events weet je hoe het voelt om af te zien! Ons idee van afzien? Je grenzen opzoeken en nooit opgeven! Onze kernwaarden: optimisme, inspirerend en grensverleggend!

Even stoer zijn! Be Tough!

Voorstellen team Be Tough

Het bestuur van Stichting Be Tough wordt gevormd door vrijwilligers. De taken van het bestuur zijn variërend van de organisatie van huidige events tot het bijhouden van de website of de ontwikkeling van nieuwe uitdagingen. Tijdens events wordt het bestuur versterkt door een groot aantal vrijwilligers die tijdens de events diverse taken op zich nemen. Zonder al deze mensen zou Be Tough niet kunnen bestaan.

ANTON VAN DIJK

Anton is sinds het ontstaan van de stichting betrokken. Hij is tijdens events betrokken bij het organiseren van de veiligheid. Tijdens events is hij aanspreekpunt en zeker waar het gaat om events waar water aan te pas komt is Anton als ervaren kanoër, zwemmer en zeeman een spil in het web om alles veilig te laten verlopen.

U kunt direct in contact komen met Anton via anton@betough.nl.

Verantwoordelijkheden:

 • Secretaris stichting
 • Begeleiding kanoërs
 • Coördinatie vaartuigen
 • Veiligheidsbriefing

Tijdens de zwemtocht:

 • Coördinatie Marsdiep (kanoërs en vaartuigen)

BEN VAN KURINGEN

Ben is betrokken bij events als veiligheids- coördinator en adviseur. Zijn ervaring en expertise op gebied van de zee en branding vormen een zeer belangrijk sluitstuk in de beslissingen die gemaakt worden. Verder heeft hij wat betreft veiligheid een flink cv opgebouwd door assistentie bij diverse events.

U kunt direct in contact komen met Ben via ben@betough.nl.

Verantwoordelijkheden:

 • Voorzitter stichting
 • Algemeen adviseur stichting Be Tough

Tijdens events:

 • Coördinatie veiligheid

AMBER HOGENDORP

Amber verzorgd de (financiële) administratie en zorgt dat de cijfers kloppen! Verder is zij kartrekker en als enige vrouw houdt zij het evenwicht in het bestuur.

“Nadat ik in 2016, na een aantal jaar vaste vrijwilliger te zijn geweest, zelf de zwemoversteek van Den Helder naar Texel gemaakt had werd mij gevraagd om mij aan te sluiten bij stichting Be Tough. Voor mij was de zwemtocht een erg toffe ervaring en een vinkje op mijn sportieve bucketlist, hopelijk kan ik voor nog veel mensen deze zelfde toffe ervaring mogelijk maken!”

U kunt in direct contact komen met Amber via amber@betough.nl.

Verantwoordelijkheden:

 • Penningmeester stichting
 • Administratie
 • Mailbeheer algemene mailbox
 • Social media beheer

Tijdens events:

 • Aanspreekpunt deelnemers en vrijwilligers
 • Coördinatie binnenkomst deelnemers

GERT-JAN WIT

Gert-Jan is een zeer enthousiaste zeezwemmer die het gehele jaar door in zee zwemt, zomer en winter. Ook is hij ademcoach en instructeur van de Wim Hof Methode bij Boezt (www.boezt.nl)

“Ik deel mijn kennis graag met de deelnemers om ze mentaal sterker te maken deze monster tocht te volbrengen.”

U kunt in direct contact komen met Gert-Jan via gertjan@betough.nl.

Ook kunt u Gert-Jan bellen of appen als u een keer mee wil zwemmen tijdens een van zijn wekelijkste zwem momenten! Via: 06 22 77 99 12.

Verantwoordelijkheden:

 • Organisatie zeezwemclinics
 • Sponsorwerving

Tijdens events:

 • Allround

GERBEN ROZIE

U kunt in direct contact komen met Gerben via gerben@betough.nl.

Verantwoordelijkheden:

 • Website beheer

DE ONMISBARE VRIJWILLIGERS TIJDENS EVENTS

De events die stichting Be Tough organiseert zouden niet kunnen plaatsvinden zonder de hulp van de talloze vrijwilligers. Zij helpen ons in de op en afbouw en verloop van events. Zij zorgen voor de veiligheid om en tijdens events en zorgen voor de verzorging van deelnemers.

Het team van vrijwilligers bestaat voor een groot deel uit terugkerende mensen waarop wij terug kerend kunnen rekenen.