Meteen naar de inhoud

Goede Doelen 2022

Middels ons evenement Beach to Beach Swim Texel – Den Helder 2022 steunen wij Reddingsbrigade Den Helder. Via deze weg dragen we op een uitdagende manier een steentje bij aan de maatschappij.

Reddingsbrigade Den Helder

Reddingsbrigade Den Helder (RBDH) is 1 maart 1973 opgericht door een aantal enthousiaste vrijwilligers die met het oog op de strandveiligheid actie wilden ondernemen. Veel vrijwilligers zijn hier een groot deel van hun vrije tijd mee bezig.

Reddingsbrigade Den Helder heeft de beschikking over een alarmploeg die 24/7 oproepbaar is. Hoofdtaak is het gewondenvervoer, daar waar de ambulance niet kan komen. Ook wordt deze ploeg ingezet voor zoekacties en ter ondersteuning van de reguliere strandbewaking. Omdat Reddingsbrigade Den Helder ook een rampeneenheid gestationeerd heeft, wordt de reddingsbrigade alarmploeg ook landelijk ingezet. Bij watersnood, waar ook in Nederland zal de reddingsbrigade alarmploeg binnen 24 uur ter plaatste kunnen zijn. Deze eenheid heeft in 2021 ondersteund bij de watersnood in Limburg en België.

Daarnaast biedt Reddingsbrigade Den Helder opleidingen aan voor jong en oud. Vanaf 8 jaar is het mogelijk om lid te worden en een opleiding te volgen, beginnende bij de basis in het zwembad met Lifesaving. Tijdens deze opleiding staan eigen veiligheid en zelfredzaamheid voorop en leren de kandidaten op een sportieve manier stapsgewijs zichzelf en anderen te redden.

Reddingsbrigade Den Helder heeft veel materiaal wat door zout en het zandstrand onderhevig is aan onderhoud. Om de kosten zo laag mogelijk te houden doen ze veel zelf. Maar voor het meerjarig kunnen onderhouden van de boten en auto’s kunnen zij onze en uw hulp goed gebruiken!