Meteen naar de inhoud

Goede Doelen 2023

Middels ons evenement Beach to Beach Swim Texel – Den Helder 2023 steunen wij zwemvereniging het Marsdiep. Via deze weg dragen we op een uitdagende manier een steentje bij aan de maatschappij.

Zwemvereniging het Marsdiep

Zwemvereniging Marsdiep in Den Helder is een unieke zwemclub die al is opgericht in 1924. Elke dag, van mei tot en met oktober, trotseren de leden de zee op één van de mooiste plekjes van Nederland. De club is 175 leden groot met een gemiddelde van boven de pensioen leeftijd en kun je dan ook wel zeggen dat het een gezellige senioren club is. De leden zijn wel kranig, als het 1 mei is en de keet op de dijk geplaatst wordt, staan er al veel leden klaar om het water in te gaan. Buiten dat het gewoon erg gezond is om het zeewater in te gaan is het ook een sociaal momentje, even gezellig samenzijn.

Een vaste plek! Dat zou natuurlijk geweldig zijn. De keet kan nog een paar jaar mee maar moet dan zeker vervangen worden. Het lijkt erop dat ze een vaste plek op de dijk gaan krijgen. Dan is het de wens om een wat grotere keet neer te zetten. Of wellicht een gebouwtje… met water, licht en toilet. Ze bestaan in 2024 100 jaar en dat is toch wel een mijlpaal. Een zeezwemvereninging, volgens ons de enige in Nederland, die dan ook al 100 jaar bestaat!