Meteen naar de inhoud

2024

07-09-2024 

In 2024 zullen we het weer proberen, zwemmen van Texel naar Den Helder! 

Tijdens deze Beach to Beach Swim heb je de unieke ervaring van het oversteken van een belangrijk vaarwater. Dit is normaal gesproken verboden voor zwemmers! Tijdens deze monsteroversteek kun je heel wat verwachten; golven, stroming, koud water, zeehonden, bruinvissen etc. Maar ook de kanoërs die de navigatie doen (de weg voor je wijzen), veiligheidsvaartuigen die op een afstandje meevaren voor als je het onverhoopt toch niet meer zit zitten om door te zwemmen. En natuurlijk een helden onthaal op het Helderse strand bij Huisduinen. 

De zwemmers zullen ’s morgens verzamelen op het strand bij Huisduinen. Vanaf daar zorgen wij voor passend vervoer naar Texel. Eenmaal op prachtige Texelse strand geven wij het startsein en vertrekken de zwemmers voor hun terugtocht naar Den Helder. De zwemtocht gaat eerst recht naar de overkant, maar na het eerste half uurtje zwemmen zul je zien dat je gegrepen wordt door de krachtige ebstroom en langs de dijk mee spoelt totdat je aankomt bij de Finish. Je hebt dan ongeveer 6 km gezwommen. Dat lijkt heel ver, maar gelukkig heb je een groot gedeelte de stroming mee, waardoor het is te vergelijken met 3 km in een zwembad. 

Wij hebben drie goede redenen waarom je mee zou doen aan deze spannende uitdaging: 

  1. Het is een unieke ervaring om in dit heftige stuk zeewater te kunnen zwemmen. 
  1. Je helpt ons goede doel (Zeekadetkorps Den Helder) omdat je voor hen sponsorgeld verzamelt (minimaal 300 euro per deelnemer) 
  1. Je kunt daarbovenop geld inzamelen voor een goed doel wat je zelf mag bepalen. 

Inschrijven

Inschrijfgeld bedraagt €135 pp (Let op, dit staat los van de verplichte sponsorbijdrage)