Meteen naar de inhoud

Betough Sprint Swim 2024

7 september 2024

Snel sneller snelst. Wil jij je meten aan andere tijdens een ultieme uitdaging, afzien in golvend zeewater en proberen om als eerste weer op het strand te staan? Twijfel dan niet en doe mee aan de Betough Sprint Swim.

Meld je aan en stap 7 september samen met een selecte club waaghalzen op een landingsvaartuig, laat je op 2km afstand van de finish in zee droppen en zwem zo snel mogelijk richting de finishboog. Sta jij als eerste weer op het strand? Dan mag jij je de winnaar van de Betough Sprint Swim noemen!

Het event

De Betough Sprint Swim is een side event tijdens de jaarlijkse Beach to Beach Swim van Texel naar Den Helder. Er zijn slechts 20 startbewijzen voor deze loodzware sprint editie. Je zwemt maar liefst 2 km door kolkend zeewater en trotseert verschillende strekdammen waarna je het strand van Huisduinen bereikt.

Deze uitdaging is niet voor iedereen weggelegd. Voldoende zwemervaring en een flink portie lef zijn nodig om deze uitdaging te doen laten slagen. De organisatie zorgt natuurlijk tijdens deze Sprint Swim dat er voldoende veiligheidsmaatregelen zijn om de Sprint Swim veilig te laten verlopen. Tijdens de Sprint Swim draagt elke deelnemer een door de organisatie geleverde badmuts en zwemboei.

Na het event zal er een huldiging plaatsvinden waarbij alle deelnemers als aandenken een tof T-shirt ontvangt. Ook zal er wat lekkers te eten en drinken klaar staan waarna je lekker kan bijkomen op het strand en kunt genieten van onze andere festiviteiten.

Goed doel

Onze evenementen worden georganiseerd onder andere vanwege het steunen van goede doelen. Voor de Betough Sprint Swim 2024 dient elke deelnemer naast het inschrijfgeld minimaal 50 euro op te halen voor ons goede doel van dit jaar, Zeekadetkorps Den Helder. Daarnaast kun je ervoor kiezen om ook nog geld op te halen voor een eigen gekozen goed doel.

Zeezwemclinics

Doe jij mee met de Betough Sprint Swim? Dan mag je net als onze deelnemers van de zwemtocht gratis deelnemen aan onze 3 zeezwemclinics!

Locatie

Strandpaviljoen Factor 30 Den Helder, Strandslag Huisduinen

Inschrijven

Inschrijfgeld bedraagt €50 pp (Let op, dit staat los van de verplichte sponsorbijdrage)