Meteen naar de inhoud

Patrick Folkersma

MEEGEDAAN IN 2013, 2015, 2016, 2017, 2018

TRAINDE 1 TOT 3 KEER PER WEEK

“Het is een uitdaging in meerdere opzichten; sportief, maatschappelijk en mentaal.
Daarnaast is het voor een GOED doel en wordt je deel van een toffe club!”

Verhaal

Meer keer zwemmend naar Texel als met de TESO boot 😉
5 x deelname is genoeg, nu moeten jullie verder met het dragen van deze bijzondere fakkel.
Voor alle Olivia’s en Guusen in deze wereld.
Laat je spieren vieren, BE TOUGH !

Wervingstips

Steek elkaar aan, op de club/vereniging of in je stad of dorp !

Zorg dat je goed doeltreffend maar normaal traint( 3 x in de week is genoeg, voor geoefende zwemmers is 2 x ook voldoende), dat je in het zwembad uiteindelijk in ieder geval 1,5 uur aan 1 stuk kan zwemmen. Voor de één wat makkelijker dan de ander, bouw je training rustig op met 1 x in de week duurtraining die je elke week langer maakt, net zo lang dat je de 1,5 uur kan zwemmen.
Zorg er voor dat je vanaf mei ook buiten zwemt, het liefst in de zee. Doe mee aan een aantal zwemtochten (als je dat nog niet gedaan hebt) . Zorg dat je, indien je met een neopreen pak zwemt, gewend raakt aan de eigenschappen ervan.

Zorg dat je aan de mogelijke koude watertemperatuur went, dit kan je onder de douche doen (of in een grote koelkast, zoals Gert-Jan de Wit dit deed ;-)) maar natuurlijk ook buiten.
Bovenstaande is allemaal belangrijk, maar de volgende zaken zijn essentieel voor het zwemmen naar de overkant. Zie de tocht nooit als een wedstrijd en zorg ervoor dat je ten aller tijde respect hebt voor de zee. Blijf ten aller tijde rustig. De zee ter plaatse is willig en grillig.

Succes allen!