Meteen naar de inhoud

Marco Uenk

Leeftijd: 41 jaar

Opgehaald bedrag: € 300,00 voor Zeekadetkorps Den Helder

Motivatie

Een mooie challenge om samen met mijn broer (Michael Uenk) te doen! We hebben eerder samen de Ironman van Maastricht gedaan. Nu deze bijzondere oversteek van Texel naar Den Helder.

Ik zwem voor meerdere goede doelen

Mijn zwemtocht van Texel naar Den Helder draag ik op aan het waardevolle onderzoek dat stichting STOPhersentumoren doet. Waarom juist dit goede doel? Omdat het dichtbij komt.

Een goede vriend van mij, Richard, vecht al jarenlang tegen een hersentumor. Ik zie de impact die deze slopende ziekte op hem en zijn gezin heeft. Het is een constante strijd, waarbij hij elke keer een klein stukje levenskwaliteit in moet leveren. Richard leeft al 14 jaar met de diagnose kanker. Na een ingrijpende “wakker chirurgie” in 2012 en het jaar erna bestralingen bleef het een jaar of 7 relatief rustig. Hij heeft altijd gekozen voor het leven en al het geluk dat dat met zich mee kan brengen. En geluk was er; hij werd vader van twee dochters, maar helaas sloeg in 2020 het nieuws dat de hersentumor weer ging groeien bij ons allemaal in als een bom.

2020 werd een jaar lang chemo, eind 2021 weer een operatie en nog 30 bestralingen. En weer leek het weer rustiger. Hij trouwde en koos weer iedere dag voor het geluk i.p.v de angst.

Einde vorig jaar ging het wéér mis, de tumor is gegroeid. Weer een operatie en voor de kerst is hij met zijn volgende chemokuur begonnen na 2020. Iedere keer lijkt de behandeling minder lang te werken. Er kan niks anders meer gedaan worden. De laatste levensfase spreken ze over.

Met mijn zwemtocht wil ik bewustwording creëren en jouw steun vragen voor het onderzoek naar hersentumoren. Iedere donatie telt voor diegene die getroffen zijn door deze genadeloze ziekte. Er is veel meer onderzoek nodig.

De link om te doneren aan STOPhersentumoren volgt snel.

Totaal: € -