Meteen naar de inhoud

Brenda van der Veen

MEEGEDAAN IN 2016, 2017

TRAINDE 1 TOT 3 KEER PER WEEK

Een goed doel steunen kan je simpel doen door geld te doneren. DHTX is 1000x meer. De kik, de overwinning voor jezelf en het goede doel steunen samen maken deze ervaring onvergetelijk.

Verhaal

Ik hou niet van zand, zee of zout water.. Maar Den Helder-Texel moet je gewoon beleven.. Met het zand, de stroming en het zoute water. Eerste jaar was ik na een schouderoperatie blij dat ik weer mocht zwemmen. Het trainen, eerst in het IJsselmeer en later een paar keer met de Bruinvissen in Den Helder, was super. De golven bij Den Helder en de stroming zijn echt een dingetje om even aan te wennen. Na een paar keer snap je het een beetje en heb je er vertrouwen in dat het gaat lukken. Instructies op de dag zelf waren helder. Eerst naar links en dan naar rechts. Als ik toen een GPS tracker had gehad hadden ze een prachtige zigzag lijn naar Texel kunnen uitknippen. Gelukkig voor mij heb ik nog even met m’n voeten op het puntje van de razende bol gestaan en heb ik een nieuwsgierige zeehond van dichtbij kunnen bekijken. De eerste keer was dus voor mij een mooi oefen rondje. Het tweede jaar had ik een mooie lijn kunnen zwemmen. Ik kon de kanoër mooi volgen en heb een super overtocht gehad. Natuurlijk ook de klotsbak aan golven en stroming net als het eerste jaar dat ik mee zwom maar op de een of andere manier was het tweede jaar dat ik mee deed een soepelere tocht. Misschien ook omdat de golven minder hoog leken.. Of omdat ik het al een keer gedaan had en het dus allemaal al ‘bekend’ was. Hetgeeft een kik om onder de boog door te lopen en te weten dat je dit toch mooi hebt gedaan voor een goed doel en dat je jezelf dan er zo goed bij voelt.

Wervingstips

Probeer zo veel mogelijk (minimaal de 2 zeezwemclinic) mee te trainen in zee. Kilometers maken en maximaal 2 uur achter elkaar kunnen zwemmen is fijn, maar er gaat niets boven de ervaring van in zee zwemmen vlak bij het marsdiep.

Het sponsor geld ophalen kan je op verschillende manieren aanpakken. Vrienden, familie, kennissen, collega’s over je actie vertellen is een optie. Het groter aan pakken, de school van je kinderen / neefje/nichtje vragen om een sponsor loop of sportdag te houden of iets maken wat je vervolgens verkoopt, in een winkelcentrum collecteren (na overleg met de huismeester van het WC), kranten bellen/aanschrijven om je verhaal te vertellen geeft natuurlijk nog meer optie om geld op te halen. Beide jaren zit ik ruim boven de 1500 en dat geld heb je met een beetje inzet zo bij elkaar. Spieren voor Spieren heeft bv een draaiboek van een sponsorloop voor scholen die je zo van de website kan plukken, benut dat soort ideeën. Je hoeft niet opnieuw het wiel uit te vinden, veel werkt en alle kleine beetjes helpen.