Meteen naar de inhoud

Belasting voordeel voor bedrijven

MOEILIJKHEIDSGRAAD: ZEER EENVOUDIG | OPBRENGST (SCHATTING): LAAG

Wat ga je doen?

Het is voor bedrijven mogelijk om de belasting die zij betalen over de gemaakte winst te verlagen met een deel, of soms zelfs het volledige bedrag dat men wil doneren. Hierdoor kan het voor bedrijven zeer aantrekkelijk zijn jou te ondersteunen. Belangrijk is dat duidelijk is dat het een sponsoring betreft, en dat het bedrijf er iets voor terug krijgt in de vorm van bijvoorbeeld reclame.

Belangrijke eis is dat de stichting waar aan gedoneerd wordt een ANBI stichting is. Stichting Be Tough is zo’n stichting.

Let op, zorg altijd dat je de verantwoording voor het daadwerkelijk aftrekken bij de ondernemer neerlegt. Het is altijd afhankelijk van de boekhouding en daadwerkelijke cijfers in hoeverre de aftrek mogelijk. Verwijs eventueel naar een van de onderstaande bronnen.

Hoe ga je het doen?

Uitleg

Maak een goed verhaal

Zorg dat je een kant-en-klaar verhaal hebt dat men binnen 2 minuten kan lezen. Wees ook duidelijk in jouw doelstelling en wat er voor de ondernemer in zit.

Een goed werkend voorbeeld van een van onze eerdere deelnemers is het maken van sponsor pakketten. Vraag bijvoorbeeld het volgende:

 • Pakket brons / € 150,-
  Logo + link vermelding op de donatie pagina.
 • Pakket zilver / € 200,-
  Logo + link vermelding op de donatie pagina en een eenmalige tekstuele vermelding op social media.
 • Pakket zilver / € 250,-
  Logo + link vermelding op de donatie pagina en een eenmalige vermelding op social media inclusief foto en persoonlijk verhaal. Terugkerende vermelding van de bedrijfsnaam.

Wees niet bang om een serieus bedrag te vragen. 200€ is veel geld, maar voor een gemiddeld MKB bedrijf in Nederland is het een druppel op een gloeiende plaat.

Breng de bedrijven in jouw netwerk in kaart

Je netwerk is groter dan je denkt, wist je dat iedere wereldbewoners slechts 7 connectie stappen van elkaar verwijderd is? Probeer een lijst te maken van alle bedrijven die dicht bij jou in de buurt staan.

 • Het bedrijf waar je zelf werkt en relaties waarmee je veel te maken hebt
 • Ondernemers in de familie of vriendenkring
 • Bedrijven waar jouw vrienden of familie werken

Maak een lijst van deze bedrijven met hun telefoonnummer, emailadres en adres.

Benader de bedrijven op jouw manier

Een bezoek brengen aan de relatie die je kent of een persoonlijk gesprek werkt altijd het beste. Vind je dit spannend, stuur dan eerst eens een mail, maar wees niet verbaasd als de respons hierop laag is.

Stel een doel dat je bijvoorbeeld 5 bedrijven wil overtuigen tot donatie. En als dat zo is vertel dit dan ook vooral verder. Ook ondernemers zijn net kuddedieren 😉…

Factuur nodig!?

De ondernemer vraagt om een factuur?! Help. Geen paniek, noteer alle gegevens van het bedrijf en stuur ons een facturatie verzoek via de onderstaande link, dan maken wij het in orde.

Factuur aanvragen (Developer TODO: fix link naar contact pagina voor zakelijke donaties)

Wees consequent

Wees duidelijk naar de ondernemer wat jouw voorwaarden zijn. Wil je bijvoorbeeld het geld eerst ontvangen? Benoem dit dan ook. Het kan natuurlijk ook handig zijn al vast te “pochen” met de donatie om anderen over de streep te trekken. Denk hier vooraf over na.

Zorg dat je alle beloftes waarmaakt.