Meteen naar de inhoud
wed

Bas Kalshoven

MEEGEDAAN IN 2018

TRAINDE 1 TOT 3 KEER PER WEEK

De reis en de prestatie zijn heerlijk
Sporten is gezond
Zeewater is veel schoner dan binnenwater
Een machtig ding als de Zee bedwingen middels een oversteek

Verhaal

Fantastisch. Ik begon als een niet ervaren zwemmer. Maanden met een groep aan getraind. Twee keer per week in zee gezwommen en twee keer in de week 30km fietsen op hoog tempo.

Zwemtrainingen ca een uur in zee. Leuke is om het niet alleen te doen, maar met een groep. Je stimuleert elkaar om te blijven trainen. Niveau van de zwemmers redelijk gelijk met één hele ervaren zwemmer. Veel van de anderen geleerd.

Schroom niet om je verhaal met anderen te delen in de trainingsperiode. Mensen vinden het over het algemeen een hele mooie prestatie. Het enthousiasme van anderen maakt je trots en geeft je extra stimulans om te trainen.

De dag zelf vooral genoten van het event. Uiteindelijk is het heel goed te doen. We hadden een forse wind waardoor zicht slecht was. Ergens wel blij mee. Het moet niet te makkelijk zijn.
Door de uitgebreide training in zee heb ik van de tocht kunnen genieten. De zee bij Zandvoort is anders dan het Marsdiep (korte golfslag, stroming).

Heel veel succes en geniet van de reis ernaar toe.
Bas Kalshoven

Wervingstips

Sponsoring heb ik anders aangepakt dan de meeste zwemmers. Ik heb een hele persoonlijk brief geschreven aan een breed netwerk (privé, zakelijk). In de mail heb ik een link geplakt naar een gemonteerd filmpje van de tocht (extra zware editie natuurlijk) en een link naar een persoonlijk verhaal van een kindje met een spierziekte. Ik heb relatief laat verstuurd omdat ik niet wilde concurreren met Alpe d’Huzes.

De reacties waren overweldigend. In een hele korte tijd liep het sponsorgeld op. Een week voor de tocht heb ik een mail gestuurd aan de mensen die een toezegging hebben gedaan, maar nog niet hadden betaald. Dit was een goede zet. Uiteindelijk moest ik met een gouden badmuts met een 1 erop naar de overkant zwemmen.

En dan misschien wel het belangrijkste: een persoonlijke dankmail met mijn eigen verhaal aan alle sponsoren en geïnteresseerden. Dit werd erg gewaardeerd. De mails kan ik nu uiteraard nasturen.